Как да си направим мелба в ананас

Как да си направим мелба в ананас
Снимка: netinfo

Лятото вече официално и неофициално е тук - прекрасно, слънчево, вдъхновяващо...

И за да допринесем с още емоции към неговото начало, ще ви дадем Edna вълнуваща сладоледена идея, която бързо ще се превърне в любима за малки и големи.

Става въпрос за това как да си направим купа за сладолед от ананас или иначе казано - мелба в издълбаната кора на тропическия плод.

Разбира се, техниката не е за всеки ден - най-малкото, че за да направите 4 или 6 порции, ще ви трябват цели 3 ананаса. Но за специални поводи като лятно парти, идване на любими гости, детски рожден ден или просто, за да се поглезите с половинката си, хрумката е точно на място.

Сами преценете кога можете да наградите себе си или вашите приятели с нея, а точно сега ние ще ви покажем как точно:

За направата на мелба в ананас ще ви трябват: кутия сладолед (може да е един вкус или няколко различни, любими на членовете на семейството), 2-3 ананаса (имайте предвид, че от един ананас се получават 2 "купички"), нож, лъжица - една за сладолед и една обикновена. Всякаква друга декорация и украса е добре дошла - по ваш избор, желание и настроение.

За да направите този прекрасен летен десерт, имате 2 варианта: да отрежете ананаса на 2 или по дължина, или по ширина. Зависи изцяло от вас как сте замислили оформянето му. Ако го разрежете по ширина - от един ананас по-ефектно ще се получи една "купичка" за сладолед - като чашка с капаче. Ако е по дължина - ще имате 2 еднакви части, като лодки.

И в двата случая ще трябва да издълбаете "месото" на плода, докато не остане само кората. Помогнете си с нож и лъжица, по-лесно ще стане, ако предварително разрежете вътрешността на кубчета, без да докосвате с ножа обелката.

Добавете каквито и колкото топки сладолед желаете с лъжицата за млечното студено изкушение. Сложете чадърчета, пурички, плодове, шоколадови или захарни пръчици - всичко, което обичате. Можете да завършите с топинг.

Издълбаният остатък от "месото" на ананаса можете да си направите на смути или да добавите като декорация на десерта.

Прочети още: Императрицата на десертите - мелбата

Ако идеята с ананаса ви допада, в него можете да си подготвите и плодова освежаваща напитка за лятото - с много лед. По-гъста или по-течна - всичко е във вашите ръце.

Прочети още: 4 причини да ядете ананас

E, решихте ли вече как и кой ще изненадате с тази сладка ананасова идея? smiley

А в следващото видео от Vbox7 можете да видите оригинален начин за сервиране на ананас. Сигурни сме, че дори и да не владеете английски на отлично ниво, ще разберете бързо и лесно каква е точно техниката:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти