Смокини с тофи карамел и крем Шантили

Изискано удоволствие

5 от общо 1 гласа
15 мин.
Необходими продукти

1/2 ч.ч. захар

6 смокини

80 мл Мадейра

300 мл пълномаслена течна сметана

4 с.л. пудра захар

1 шушулка ванилия

Начин на приготвяне:

1. В тиган сипете захарта и го поставете върху котлон. Изчакайте захарта да се разтопи до тъмнозлатист карамел, като от време на време леко разтръсквате тигана.

2. Разрежете смокините на половинки и ги поставете в карамела с разрязаната страна надолу. Гответе 1 минута и дръпнете от котлона. Налейте виното Мадейра и върнете тигана на котлона. Раздвижете смокините за кратко и ги оставете да се готвят на умерен огън, докато сосът се редуцира.

3. В купа сипете добре изстудената течна сметана и добавете пудрата захар, както и остърганата вътрешност на шушулките ванилия. Разбийте до образуването на пухкав крем с връхчета, с помощта на тел.

4. Сервирайте две половинки смокини, полети с гъст сос от Мадейра, гарнирани с 1 с.л. крем „Шантили“.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти