Сладкиш с тиква и стафиди

Идеално допълнение към кафето в студени дни

1 от общо 1 гласа
55 мин.
Необходими продукти

яйца - 3 бр.

захар - 1,5 ч.ч.

брашно - 2,5 ч.ч.

олио - 0,5 ч.ч.

тиква настъргана - 1,5 ч.ч.

стафиди - 100 гр

бакпулвер - 1 пакетче

есенция ванилия - 1 бр.

канела - 1 ч.л.

ром по желание - 3 с.л.

Днешната рецепта за десерт с плътен и наситен вкус идва от Mate Kitchen, които ни разказват как да си приготвим сладкиш с тиква и стафиди. В него не се добавя никаква течност – нито вода, нито мляко, а с добавянето на настърганата тиква тежкото и гъсто тесто се отпуска от нейните сокове, поемайки вкуса, аромата и сладостта ѝ.

От Mate Kitchen ни съветват да не забравяме, че ако печем във фурна с вентилатор, това добавя около 30 градуса към избраната температура. Съобразете го, за да не прегорите вашия сладкиш с тиква и стафиди отвън, а отвътре да остане суров.

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното и добавете към него бакпулвера, ванилията и канелата. Това е първата стъпка от приготвянето на вашия сладкиш с тиква и стафиди.

2. Разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото на части, а след това и брашното, смесено с бакпулвера и ароматите. Бъркайте внимателно с дървена бъркалка. Тестото става тежко и плътно, но се отпуска, когато добавите тиквата.

3. Към готовото тесто добавете тиквата и стафидите и разбъркайте внимателно. По желание можете да накиснете стафидите за няколко часа в ром. Добавете ги в тестото заедно с останалия, непоет от тях ром. Той ще придаде допълнителен вкус и аромат.

4. Печете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна. Проверявайте периодично с клечка за зъби дали сладкишът с тиква и стафиди е готов.

5. Когато по нея вече не остава полепнало тесто, можете да го извадите. Поднесете вкусния сладкиш с тиква и стафиди с кафе или капучино.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти