Шоколадов мус S'Mores

Десерт от Марта Стюарт, с който да се поглезите

5 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти

9 бр. грахамови бисквити

¼ ч.ч. брашно

¼ ч.л. сол

6 с.л. безсолно масло

1/3 ч.ч. захар

85 г млечен шоколад

 

За шоколадовия мус:

1 ч.л. желатин

115 г кулинарен шоколад

55 г безсолно масло

4 яйца

щипка сол

½ ч.ч. пълномаслена сметана

 

За меренга:

3 белтъка

¾ ч.ч. захар

щипка сол

1 ч.л. царевично нишесте

1 ч.л. ванилов екстракт

Ако обичате да правите десерти за напреднали, това е вашата рецепта. Десертът се състои от няколко слоя - разтопен шоколад с парченца бисквити, шоколадов мус и меренг. Разбира се, удоволствието накрая е трудно за описване.

Начин на приготвяне:

1. За основата начупете бисквитите и ги сложете в кухненски робот или блендер. Добавете щипка сол и смелете бисквитите. Добавете нарязаното на малки кубчета студено масло и пасирайте отново, докато продуктите се смесят. Изсипете сместа в плоска тава, постлана с хартия за печене, на един слой. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 10 минути. Разбъркайте добре сместа и печете още 10 минути.

2. Начупете шоколада и го разтопете на водна баня. Добавете изпечените смлени бисквити към него и разбъркайте.

3. Поставете 8 рингчета с размери 7.5х7.5 см в плоска тава, постлана с хартия за печене. Във всеки ринг поставете по ¼ ч.ч. от хрупкавата основа и я притиснете с дъното на стъклен буркан.

4. За шоколадовия мус смесете в купичка желатина с 2 с.л. вода и го оставете да набъбне. Начупете шоколада на парченца и го разтопете на водна баня заедно с маслото. Щом сместа стане гладка и лъскава, свалете от огъня и докато е още топъл, добавете желатина. Разбъркайте докато той се разтвори напълно. В друга купа разбийте белтъците с щипка сол, с помощта на тел, до образуването на пяна. Разбийте сметаната до образуването на меки връхчета. Към разтопения шоколад добавете жълтъците и разбъркайте. След това добавете малко от разбитите белтъци и разбъркайте с помощта на шпатула. Изсипете сместа при останалите белтъци и разбъркайте до хомогенност. Накрая добавете битата сметана и разбъркайте.

5. Сипете по ¼ ч.ч. от шоколадовия мус върху основата във всяко рингче. Поставете в хладилник за 2 часа.

6. За меренга разбийте белтъците заедно със захарта и солта на водна баня, с помощта на тел, докато захарта се разтопи напълно и се образува гъста пяна. Прехвърлете сместа в голяма купа и разбивайте с помощта на миксер в продължение на 6-8 минути, като през това време добавите ванилията и нишестето. Сместа трябва да изстине напълно.

7. Пресипете меренга в пош с кръгъл накрайник с диаметър 1 см. Шприцовайте меренг до ръба на всеки ринг. Заравнете отгоре и поставете в хладилник за 1 час.

8. Преди сервиране оставете десертите на стайна температура за 5 минути. След това поставете ринга върху дъното на буркан или чаша с по-малък размер от ринга и плъзнете ринга надолу.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти