Шоколадов кейк с течен център

Oбръща се в чинии и по желание се гарнира с топка сладолед

1.33 от общо 3 гласа
30 мин.
Необходими продукти

100 г краве масло (+ за намазване)
100 г черен шоколад
60 г бял шоколад
60 г пудра захар
60 г брашно
2 яйца
2 жълтъка
какао за поръсване

Начин на приготвяне:

Маслото и черният шоколад се разтопяват на водна баня. 

Яйцата, жълтъците и захарта се разбиват добре, към тях се наливат разтопените шоколад и масло и се добавя брашното. Разбърква се добре, така че да се получи хомогенна смес. 

Алуминиеви форми за крем карамел се намазват с масло и се поръсват с какао. 

Тестото се разпределя в тях. Във всяка форма се слагат няколко парчета бял шоколад, като се притискат леко навътре. 

Формите се прибират в хладилник за 1 час. След това се изваждат и десертът се пече около 8–10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. 

Изважда се от формите, обръща се в чинии и по желание се гарнира с топка сладолед. 

Разядка с тиква за 20 минути

Постна питка с тиква

Кекс от тиква

Паста с тиква

Пикантна крем супа от тиква

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти