100 г краве масло (+ за намазване)
100 г черен шоколад
60 г бял шоколад
60 г пудра захар
60 г брашно
2 яйца
2 жълтъка
какао за поръсване
Начин на приготвяне:
Маслото и черният шоколад се разтопяват на водна баня.
Яйцата, жълтъците и захарта се разбиват добре, към тях се наливат разтопените шоколад и масло и се добавя брашното. Разбърква се добре, така че да се получи хомогенна смес.
Алуминиеви форми за крем карамел се намазват с масло и се поръсват с какао.
Тестото се разпределя в тях. Във всяка форма се слагат няколко парчета бял шоколад, като се притискат леко навътре.
Формите се прибират в хладилник за 1 час. След това се изваждат и десертът се пече около 8–10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Изважда се от формите, обръща се в чинии и по желание се гарнира с топка сладолед.