Шарени яйца на клечка

Симпатична идея за десерт

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

400 г бял шоколад
200 г пандишпанов блат
(или останал кекс, козунак и др.)
200 г ягоди
разноцветни захарни бонбони 

Начин на приготвяне:

Пандишпановият блат се натрошава. 

Ягодите се режат на кубчета. 

Около 100 г от шоколада се разтопява на водна баня. 

Трохите се разбъркват добре с ягодите и разтопения шоколад, сместа се прибира в хладилник за 30 минути. 

След това от нея се оформят яйца, в които се забиват сламки. Оставят се във фризер да се замразят. Замразените яйца се потапят в разтопен бял шоколад и се подреждат прави върху стиропор, докато шоколадът се стегне. Поръсват се със смлени разноцветни бонбони.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Трудно ли се меси козунак?

Как да омесим козунак

Най-добрите техники и рецепти за козунак и агнешко

Козунак, който може да направим с една ръка

Козунак за аматьори

Тайните на козунака

Торта от козунак

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти