Сандвичи от бадемови бисквити с крем

Ароматни и с пухкав пълнеж

4 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти

За бисквитите:

5 ч.ч. сурови бадеми

3 3/4 ч.ч. брашно

3/4 ч.л. сол

2 ч.ч. + 4 с.л. студено безсолно масло

3/4 ч.ч. захар

2 големи жълтъка

1 ч.л. ванилов екстракт

За крема:

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.ч. захар

4 с.л. безсолно масло

Начин на приготвяне:

1. Разстелете бадемите на един слой в плоска тавичка и ги печете в предварително загрята фурна на 175 градуса 10-15 минути.

2. Пресипете изстиналите бадеми в кухненски робот и ги смелете средно фино. 1 1/2 ч.ч. от смлените бадеми пресипете в купа и към тях добавете брашното и солта. Разбъркайте.

3. В голяма купа пресейте пудрата захар. Добавете нарязаното на кубчета студено масло и разбийте с помощта на миксер, до пухкав крем. Без да спирате разбиването, добавете жълтъците и ваниловия екстракт. Разбийте до хомогенност. След това, малко по малко, добавете сухите съставки, като разбивате на по-ниска скорост. Щом сместа стане хомогенна, преустановете разбиването.

4. Разделете тестото по равно върху два листа хартия за печене и го оформете на руло (дължина 30 см, диаметър 2 см). След това завийте всяко руло стегнато в хартията и поставете в хладилник за 1 час.

5. Отделете 1/2 ч.ч. от останалите смлени бадеми в плитка тавичка. Останалото количество пресипете в кухненски робот и добавете щипка сол към тях. Разбивайте докато се получи бадемово масло, като периодично обирате сместа от стените на уреда. Превръщането на бадемите в бадемово масло ще отнеме около 15-20 минути.

6. Нарежете стегнатото тесто на кръгчета с дебелина 6 мм и ги подредете в тави, постлани с хартия за печене, на 2.5 см. едно от друго. Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса 18-20 минути.

7. За крема сипете масло със стайна температура в голяма купа и добавете към него пресята пудра захар, сол и 1 ч.ч. бадемово масло. Разбийте с помощта на миксер. Пресипете крема в пош с гладък накрайник.

8. Обърнете на обратно половината изпечени бисквити и шприцовайте върху тях топка от крема. Захлупете с бисквити и притиснете леко.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти