Реване с кокос и бадеми

Домашен сиропиран десерт

5 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти

350 г грис от твърда пшеница (семолина)
200 г кисело мляко
200 г захар
125 г краве масло (+ за намазване)
70 мл прясно мляко
1 ч. л. бакпулвер
кокосови люспи и филирани бадеми за поръсване
за сиропа:
300 г захар
1 пръчка канела
1/2 ч. л. сок от лимон 

Начин на приготвяне:

Киселото мляко се разбърква със захарта. 

Добавят се грисът, бакпулверът и прясното мляко. Разбърква се до хомогенизиране. 

Малко по малко при непрекъснато бъркане се налива предварително разтопено масло. 

Сместа се изсипва в намазана с масло керамична форма и се пече 40–45 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор. 

В касерола се смесват 400 мл вода, захарта и канелата. Кипва се и се готви до получаване на захарен сироп. Дърпа се от котлона и се добавя лимоновият сок. Охлажда се много добре. 

Горещият блат се залива с охладения сироп. Оставя се да престои поне 2 часа, за да се напои добре реването. 

Кокосът и филираните бадеми се запичат на сух тиган и се поръсват върху сладкиша преди сервиране.

Прочетете още:

Френски лимонов сладкиш

Словашки сладкиш с извара

Шоколадов сладкиш с ягоди

Да си направим сладкиш за чай

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти