Рецепта за крем карамел, която още не сте изпробвали

С фин аромат и превъзходен вкус

5 от общо 1 гласа
45 мин.
Необходими продукти

800 г пъпеш
300 мл прясно мляко
200 г захар
1 шушулка ванилия
6 яйца  

Крем карамелът е от онези обичани десерти, които мнозина свързват и детството. Затова и всяка домакиня си има своя собствена рецепта, по която го приготвя.

Днес ви предлагаме един нов вариант - с пъпеш. Вижте тънкостите при приготвянето му.

Начин на приготвяне:

Половината захар се загрява, докато се карамелизира.

Готовият карамел се разпределя във формички за крем карамел.

Пъпешът се почиства, нарязва се на кубчета и се пюрира.

След това се кипва заедно с останалата захар и ванилията. След това съдът се дърпа от огъня и шушулката ванилия се отстранява.

3 яйца и 3 жълтъка се разбиват с телена бъркалка. Прибавя се прясното мляко и се разбърква.

Налива се пъпешовото пюре, като се прецежда.

Сместа се разпределя във формичките за крем карамел, които се нареждат в тава.

Налива се гореща вода до половината на формите и кремът се пече 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, без вентилатор.

Още няколко идеи за сладолед:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти