Рецепта, която обединява два любими десерта

Бишкоти и еклери

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

1 1/2 пакет бишкоти (36 бр.)
250 мл прясно мляко
1 ванилия
за крема:
350 мл прясно мляко
120 г захар
100 г крем сирене
3 жълтъка
2 с. л. конфитюр от малини
2 с. л. царевично нишесте
за заливане:
100 г бял шоколад
30 г филирани бадеми

Начин на приготвяне:

Жълтъците се разбъркват с нишестето и 50 мл мляко.

Останалото мляко и захарта се загряват.

Част от горещото мляко се налива на тънка струя при жълтъците, за да се темперират.

Разбъркват се и се сипват в горещото мляко. Сместа се връща на котлона и се вари, докато се сгъсти и се получи крем. Дърпа се от огъня.

Прехвърля се в купа и се оставя да се охлади.

Охладеният крем се разбива и към него се добавят прецеденият конфитюр и крем сиренето. Разбърква се, до хомогенизиране.

Бишкотите се потапят в леко загрятото мляко, ароматизирано с ванилия.

Слепват се по две с крем между тях.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:
Вкусни лимонови сладки
Здравословни шоколадови бонбони
Шоколадови бонбони за вегани
Весели домашни бонбони
Еклери с плодово пюре

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти