Пълнени ябълки с овесени ядки

Ще ви разтопят от удоволствие.

5 от общо 2 гласа
65 мин.
Необходими продукти

ябълки големи, червени - 6 бр.

орехи - 100 гр

овесени ядки - 100 гр

мед - 150 гр

Тази рецепта на Mate Kitchen е само с 4 продукта и 3 лесни стъпки. Затова и въпросният десерт е един от най-лесните за приготвяне, с които може да се справи и абсолютен лаик в кухнята, уверяват кулинарите. Единственото затруднение е издълбаването на плътните ябълки. Ако не можете да ги превърнете в купички, просто ги срежете през средата и ще бъдат като лодки. В крайна сметка формата не е от чак такова значение, само вкусът.

Тук няма никакви допълнителни аромати и овкусители - обичайно с пълнени ябълки и ябълкови десерти добавяме ром, ванилия, канела, но естественото ухание на орехите и ябълките е напълно достатъчно, за да ви примами да опитате. А за да бъдат плодовете меки отвътре, но да запазят формата си, не се слага вода в тавичката. Имайте търпение и ги изпечете на посочените градуси за около 45 минути - ще се сготвят в собствените си сокове. Ако се притеснявате, че може да изгорят, просто ги покрийте с фолио през първата половина от печенето. След това обаче непременно го отстранете, за да се запекат ръбчетата и кухнята ви да се изпълни с онзи неповторим и уютен аромат.

Преди да поднесете тези пълнени ябълки, ще трябва да ги оставите да изстинат. Топли не са така уханни, а и има риск да се опарите с плънката. Няма нужда от гарниране със сметана или сладолед. Просто минете с лъжичка мед отгоре и това е всичко.

Начин на пригогвяне:

1. В купа смесете смлените орехи, овесените ядки и меда. Разбъркайте добре и оставете встрани.

2. На ябълките отрежете капаче (горната част на ябълката с дръжката) и издълбайте с лъжичка равномерно семките и около тях.

3. Напълнете издълбаните ябълки с предварително приготвената смес, подредете ги в тава и ги печете на 180 градуса в предварително загрята фурна докато омекнат.

Внимание: Съдържа орехи, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти