Празнични шоколадови баклавички

Любима рецепта за цялото семейство

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • За ролцата и пълнежа:
  • 6 листа кори за баница
  • 3 с.л. олио
  • 120 г.  ядки по избор, смлени
  • ½ ч.л. канела
  • ¼ ч.л. млян карамфил
  • За сиропа
  • 100 мл. портокалов сок
  • 100 мл. вода
  • 120 г. захар
  • 1 пръчка канела
  • 3 бр. звезден анасон
  • За топинга:
  • 200 г. тъмен шоколад
  • 2 с.л. шам фъстък

Начин на приготвяне:

Смесете в купа всички съставки за пълнежа, без олиото, а корите извадете от пакета и ги сложете на плота.

Разрежете на 4 ленти по дължина. Работете бързо, за да не изсъхнат корите. Ако ли не , покрийте с кърпа онези, които не използвате към момента.

Вземете една лента и я намажете с малко от олиото. Поръсете с плънката, прегънете от двете страни по дължина и навийте на ролце. Така направете  с всяка кора. Поставете ги в тава с хартия за печене. Леко надупчете всяко ролце с клечка или вилица на няколко места.

Печете на 190 градуса за около 20 мин или до готовност. През това време направете сиропа, като сложите в тенджера на котлона всички съставки за него. В момента, в който сместа заври намалете степента на котлона и оставете за около 5 мин.

Залейте баклавата. Оставете я да поеме сиропа. Разтопете шоколада . Потопете до половината всяка баклавичка и след това я поръсете с шам фъстък или кокосови стърготини. Поднесете.

Други рецепти:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти