Постни сладки със стафиди и орехи

Чудесни за чай или кафе

5 от общо 1 гласа
35 мин.
Необходими продукти

брашно - 500 гр 

стафиди - 50 гр 

орехи - 20 гр 

захар - 1/2 ч.ч. 

олио - 1/2 ч.ч. 

вода - 1/2 ч.ч.

бакпулвер - 1 ч.л.

лимони - 1 бр.

ванилия - 2 броя 

сол 1 щипка

Много лесни за приготвяне са тези постни сладки със стафиди и орехи по рецепта на Mate Kitchen. Както подсказва името им, в тях няма никакви животински продукти. Това ги прави подходящи са за хора, които имат непоносимост към мляко или яйца, както и по време на пости. Чудесни са, с аромат на лимон, но не от есенция, а от настъргана прясна лимонова кора. Можете да обогатите вкуса и аромата им, ако предварително накиснете стафидите в ром или в друг ароматен алкохол. Няма нужда да казваме, че можете да импровизирате със сушените плодове и да ползвате боровинки, череши или нарязани на дребно кайсии.

От продуктите, които сме посочили, се получава прилично количество сладки със стафиди, така че да ги изядете бързо и да не се застояват. С кафе или чай са много приятни. Ако имате по-голямо детенце и няма проблем с консумацията на ядки, можете да му ги предложите за следобедна закуска. Подходящи са да вземете няколко на детската площадка, ако пригладнее, а не искате да купувате вредности от магазина.

Когато разточвате тестото за вашите постни сладки със стафиди и орехи, кората трябва да е с дебелина приблизително 1 см. Имайте предвид, че това са постни бисквити и ако ги направите по-тънки, има риск да се препекат и да станат твърди. С тази дебелина са приятно хрупкави, без да чупят зъби. При печенето не се отдалечавайте много от печката и не се захващайте с друго, защото стават готови за броени минути.

Начин на приготвяне:

1. Настържете кората на лимона.

2. Накиснете стафидите в сока, който сте изцедили от него.

3. От всички продукти, заедно с орехите и стафидите, замесете тесто.

4. Разточете го на кора с дебелина 1 см. С формички изрежете сладки, наредете ги в тава, покрита с хартия за печене, и ги изпечете на 180-200 градуса докато се зачервят.

5. Извадете готовите сладки от тавата, подредете ги в поднос и ги поръсете с пудра захар.

Внимание: Съдържа орехи и брашно, които може да предизвикат алергични реакции.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти