Портокалово-морковена торта

Необичайна, но много, много вкусна!

Портокалово-морковена торта
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Това морковено сладкарско предложение е чудесно на вкус, а както се вижда и на външен вид.

И за да не бъдат оранжевите кореноплоди единственият необичаен продукт в този десерт, ефектната торта е декорирана с тиквени семки. Приемете това сладко предизвикателството!

За бисквитеното тесто:
150 г обелени и смлени бадеми
4 яйца
3 с. л. гореща вода
150 г захар
1 пакетче ванилена захар
1 с. л. настъргана кора от портокал
250 г фино настъргани моркови
100 г пшенично брашно
1 равна лъжичка бакпулвер
за портокаловия крем:
1 пакетче желатин
1 пакетче пудинг ванилия
40 г захар
250 мл портокалов сок
150 мл сок от моркови
1 с. л. настъргана кора от портокал
400 г студена сметана

За декорацията:
50 г пудра захар
200 г марципан / фондан
червена, зелана, жълта и синя сладкарска боя
тиквени семки
50 г кокос, оцветен в зелено

Начин на приготвяне:
1. Яйцата се разбиват с горещата вода за 1 мин. на най-високата степен на миксера.
2. Смесват се захарта, портокаловата кора и ваниловата захар и се добавят към яйцата. Разбиват се още 2 мин. и се слагат морковите и бадемите.

3. Брашното се пресява с бакпулвера и се прибавя към тестото, като се разбърква с дървена лъжица.
4. Пече се във форма, застлана с хартия за печене, в предварително загрята фурна за около 40 мин. След като блатът изстине, се разрязва хоризонтално на две части.

5. Кремът се приготвя, като желатинът се разбърква с 8 с.л. студена вода и се оставя да набъбне.
6. Портокаловият сок и сокът от моркови се слагат да заврат заедно с кората от портокал. Пудингът се разбърква със захарта и 50 мл студена вода и се добавя при непрекъснато разбъркване към врящия сок. Разбърква се 1-2 мин., отстранява се от огъня и се слага желатинът. Разбърква се от време на време, докато изстине напълно.

7. Сметаната се разбива и се прибавя към пудинга. Половината от крема се слага върху долната част на тортата, покрива се с горната и се намазва с останалия крем.
8. Пудрата захар се омесва с марципана. Половината от него се разточва и се изрязва кръг с диаметър 12 см. Поставя се в центъра на тортата.

9. Останалото количество марципан се оцветява в оранжево и зелено за морковите и с няколко капки синьо, зелено и червено се оцветява малка част от него в сиво за заека.

Моделират се моркови и заек.

Ако марципанът лепне прекалено много, върховете на пръстите се потапят в царевично нишесте.

10. Бордът на тортата се посипва с кокос, а отстрани се подреждат семките.

* Научете и за другите приложения на морковите ТУК.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти