Панирани ябълки в корнфлейкс

Не изхвърляйте старите ябълки - използвайте ги за вкусен десерт!

0 от общо 0 гласа
30 мин.
Необходими продукти

яйца - 3 бр.

ябълки - 3 бр.

есенция ром - 1 бр.

олио - 100 мл

корнфлейкс - 300 гр

брашно - 100 гр

пудра захар - 2 с.л.

Тази рецепта на Mate KItchen е вкусно предложение за оползотворяване на стари, поизостанали в панера ябълки. Обикновено свързваме ябълките с есенния сезон, но те са вкусни по всяко време на годината.

Вероятно ще се изненадате, когато разберете, че съществуват повече от 8000 сорта ябълки, разказват от Mate KItchen. Това е единственият плод, който предлага такова огромно разнообразие от вкусове, аромати, текстури и цветове. Но ябълките са богати на витамини и антиоксиданти. Те са безценен източник на пектин, който се грижи за поддържането на здравословни нива на холестерола в кръвта. Съдържат и голямо количество бор, който стимулира мозъчната активност.

Специалистите по хранене винаги препоръчват да хапваме ябълките сурови и по възможност небелени, защото голяма част от полезните им вещества се съдържат в кората. Mate KItchen обаче цени разнообразието и затова предлага нещо по-различно.

С тази рецепта за панирани ябълки с корнфлейкс можете да изненадате любим човек или просто да се насладите на следобедното си кафе. Усетете аромата на плода, към който е добавена и щипка от полезната подправка канела!

Начин на приготвяне:

1. За да приготвите панирани ябълки с корнфлейкс, започнете от яйцата. Разбийте ги добре с пудрата захар и есенцията ром. Ако ароматът е твърде силен за вас, ползвайте половината от съдържанието на капсулата.

2. Обелете ябълките. Почистете ги от семките внимателно и ги нарежете на еднакви колелца. Всяко трябва да бъде с дебелина приблизително около 5 мм. Натрошете корнфлейкса.

3. Загрейте олиото в подходящ тиган. Оваляйте всяко ябълково кръгче първо в брашно, след това в разбитото яйце и накрая в натрошения корнфлейкс. Изпържете ябълките до получаването на златиста коричка.

4. Готовите панирани ябълки с корнфлейкс подредете в красива чиния, като ги гарнирате с бита сметана. Накрая ги поръсете с канела за чуден аромат.

Внимание: Съдържа яйца и брашно, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти