Пай „Бандана“ с боровинки

Ароматен плодов сладкиш

0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

За тестото:

2 3/4 ч.ч. брашно

1 с.л. захар

1 1/2 ч.л. сол

2 ч.ч. + 2 с.л. студено безсолно масло

1/2 ч.ч. студена вода

За пълнежа:

8 ч.ч. боровинки

1 ч.ч. захар

1/3 ч.ч. царевично нишесте

брашно

1 яйце

фина захар

Начин на приготвяне:

1. За тестото сипете в кухненски робот брашното, солта и захарта. Разбъркайте. Добавете нарязаното на малки кубчета студено масло и разбийте. В движение добавете студената вода. Оформете тестото на два диска и увийте всеки в прозрачно фолио. Поставете ги в хладилник за 1 час.

2. Сипете 1 ч.ч. боровинки в голяма купа и ги намачкайте или с преса за картофи, или с вилица. Добавете захарта и царевичното нишесте и разбъркайте добре. След това добавете останалите 7 ч.ч. цели боровинки и разбъркайте добре. Оставете сместа да престои настрани.

3. Върху поръсен с брашно плот разточете единия диск тесто в квадратна форма (28 х 28 см). Навийте тестото върху точилката и го поставете на дъното на квадратна форма за пай (23х23 см) с подвижно дъно. Напаснете тестото по дъното и стените, като работите бързо, за да не се отпусне тестото. Подгънете тестото по ръба на формата, за да оформите по-дебел ръб.

4. Прехвърлете формата за пай в голяма тава, постлана с хартия за печене. Изсипете пълнежа от боровинки върху основата от тесто и го разпределете равномерно, като го притиснете леко надолу.

5. Разточете втория диск тесто върху набрашнен плот в същата форма и размер като първия. С помощта на накрайник за шприц оформете рисунка, като използвате шаблон. Прехвърлете тестото върху боровинките и надиплете тестото по краищата, като оформите красив ръб. Намажете пая отгоре с разбито яйце с 1 ч.л. вода. Поръсете с фина захар отгоре.Преди печене поставете пая в хладилник за 1 час.

6. Печете пая в предварително загрята фурна на 230 градуса 25 минути. След това намалете температурата на 200 градуса и печете още 30-35 минути.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти