„Невидим“ ябълков сладкиш с карамелени орехи

Пухкав, лек и неустоим

3 от общо 11 гласа
120 мин.
Необходими продукти

8 сладко-кисели ябълки

160 г брашно

4 яйца (на стайна температура)

180 г захар

2 с.л. вино „Марсала“

60 г краве масло

120 мл прясно мляко (стайна температура)

1–2 ч.л. течна ванилия

За карамелените орехи:

150 г орехи

120 г захар

1 ч.л. канела

Начин на приготвяне:

1. Пригответе палачинково тесто, като разтопите маслото и го разбъркате с млякото, марсалата и ванилията. Налейте ги към разбитите със захарта яйца. Накрая прибавете брашното и разбъркайте добре.

2. Обелете и нарежете ябълките с мандолина на тънки парчета (3–4 мм). Залейте ги с тестото и внимателно ги разбъркайте.

3. Покрийте форма терин с намазана с олио хартия за печене. Подредете ябълките и тестото във формата. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 50 минути. Извадете и охладете.

4. За карамелените орехи сложете захарта в съд и направете светъл карамел, добавете накълцаните орехи и канелата и хубаво разбъркайте. Прехвърлете върху силиконов килим и охладете добре.

5. Сервирайте парчета кейк със счукани в хаванче карамелени орехи.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти