Мини пайчета с круши и джинджифил

Идеални за десерт или за сутрешното кафе

0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

За тестото:

2 1/4 ч.ч. брашно

1 ч.л. сол

1 ч.ч. студено безсолно масло

170 г студено крем сирене

3-4 с.л. леденостудена вода

За пълнежа:

2 големи яйца

2/3 ч.ч. + 1 с.л. захар

1/2 ч.ч. брашно

2 с.л. лимонов сок

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.ч. + 1 с.л. безсолно масло

1 шушулка ванилия

3 с.л. настърган джинджифил

2 твърди, но узрели круши

пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1. За тестото сипете брашното, студеното масло, нарязано на кубчета от по 6 мм и крем сиренето в кухненски робот. Пулсирайте докато продуктите се смесят. В движение добавете студената вода. Щом може да се оформи топче при стискане с ръка, тестото е готово. Разделете тестото на две, оформете го на плосък диск и увийте в прозрачно фолио. Поставете в хладилник за 45 минути.

2. За пълнежа разбийте яйцата с 2/3 ч.ч. захар в купа, докато сместа стане бледожълта и се сгъсти. Добавете брашното, лимоновия сок и 1/4 ч.л. сол. Разбъркайте.

3. В тенджерка на умерен огън разтопете 1/2 ч.ч. масло (110 г) заедно с остърганата вътрешност на шушулката ванилия и фино настъргания джинджифил, докато маслото придобие кафяв цвят, за около 5 минути. Прецедете сместа през фина цедка в купата с кексовата смес. Разбъркайте до хомогенност.

4. Разтопете останалата 1 с.л. масло в тиган. Добавете предварително обелените и нарязани на кубчета от по 6 мм круши, останалата 1 с.л. захар и 1/4 ч.л. сол. Гответе крушите в продължение на 5 минути, като разбърквате от време на време. След като крушите изстинат за около 10 минути, ги добавете в кексовата смес.

5. Разточете всеки диск тесто на кръг с дебелина 3 мм. Изрежете по 5 кръгчета (диаметър 13 см) от всеки диск. Поставете всяко кръгче тесто в гнездото на форма за мъфини, като надиплите краищата му и притиснете внимателно по дъното и стените на гнездото. Напълнете всяко гнездо с 1/4 ч.ч. от пълнежа. Поставете формата в хладилник за 30 минути. След това печете в предварително загрята на 190 градуса фурна 35-40 минути. Извадете пайчетата от формата и ги поставете върху решетка да изстинат, за около 20 минути. Поръсете с пудра захар.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти