Марокански кейк със сушени плодове

Поднесете го нарязан на филии с масло за мазане

3 от общо 2 гласа
80 мин.
Необходими продукти

1/2 ч.ч. сушени червени боровинки

1/2 ч.ч. тъмни стафиди

1/2 ч.ч. сушени смокини, нарязани на парчета по 1 см

1/2 ч.ч. сушени кайсии, нарязани на парчета по 1 см

1/2 ч.ч. сушени сливи без костилки, нарязани на парчета по 1 см

1 ч.ч. горещ черен чай

1 1/2 ч.ч. брашно с набухвател

2 ч.л. рас ел ханут

1/4 ч.л. сол

3/4 ч.ч. кафява захар

прясно мляко

солено масло

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички сушени плодове в купа и ги залейте със силна запарка на черен чай. Оставете да престоят няколко часа или 1 нощ.

2. В голяма купа пресейте брашното заедно със солта и рас ел ханут. Добавете захарта и разбъркайте добре. Добавете омекналите сушени плодове и яйцето. Разбъркайте.

3. Добавете малко прясно мляко, колкото сместа да може да пада от лъжицата.

4. Намажете с масло дъното и стените на правоъгълна форма за кекс (22х11 см). Постелете с хартия за печене, като оставите краищата ѝ да стърчат над формата. Изсипете сместа във формата. Печете кекса в предварително загрята фурна на 190 градуса 50-55 минути, докато клечката, с която проверявате готовността, излезе чиста.

5. Оставете кейка да изстине във формата 10 минути. След това го извадете и го оставете да изстине напълно.

6. Поднесете кейка, нарязан на филии с масло за мазане.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти