Лесна баклава с винаги страхотен резултат

С повод и без повод

2.86 от общо 7 гласа

Необходими продукти:

1 пакет готови кори за баница 500 гр
150 гр масло
1 ч.ч. орехи
канела
500 гр захар
350 мл вода
1 лимон

Начин на приготвяне:

Корите за баница разделяме по равно (по 5 кори). Върху всяка част слагаме по половин чаша орехи, които разпределяме равномерно.

Навиваме на много стегнато руло и с остър нож нарязваме на „охлювчета“. Внимателно ги нареждаме в тавата, в която ще печем.

Посипваме с канелата, тя може да се сложи и в самите орехи. Във всяко „охлювче“ слагаме по лъжичка от предварително разтопеното масло. Печем баклавата на 180-190 градуса до зачервяване.

На котлон слагаме съдинка с 350 мл вода, в която изсипваме захарта. В нея добавяме сока и настърганата коричка от половин лимон. Оставяме да ври 15 минути.

Изпечената баклава заливаме със сиропа като трябва да имаме предвид, че при приготовлението на баклава едното от двете, самата баклава или сиропа, трябва да е студено, а другото горещо.

Оставяме за 1 час да попие. Останалия сироп изсипваме обратно в съд, преваряваме за 5 минути и отново заливаме баклавата.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Баклава със сладолед
Рецепта за баклава
Ароматна баклава
7 рецепти за постни десерти

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти