Крамбъл сладкиш с круши и шоколад

Крамбъл сладкиш с круши и шоколад

1 от общо 3 гласа
Необходими продукти

2 ч.ч. брашно

1 ч.ч. захар

1/4 ч.ч. орехи пекан

1 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. канела

1/2 ч.л. индийско орехче

150 г масло

1 ч.ч. заквасена сметана

1 лимон, сок

1 ч.л. сода бикарбонат

2 яйца

3 твърди узрели круши

1/2 ч.ч.  млечен шоколад

Начин на приготвяне:

1. В кухненски робот сипете брашното, захарта, орехите, бакпулвера и подправките. Разбъркайте сместа. Добавете нарязаното на кубчета масло и разбийте отново, до получаването на трохи. Отделете 1 ч.ч. от сместа.

2. В купичка разбъркайте сметаната с лимоновия сок. Добавете сместа към останалата смес в кухненския робот. Добавете содата и яйцата и разбийте.

3. Изсипете половината смес в предварително намаслена и постлана с хартия за печене форма с пружина (диаметър 23 см) и я разстелете равномерно. Върху нея поръсете 1/3 от отделената смес от маслени трохи, половината нарязан на парченца шоколад и половината нарязани на кубчета от по 1 см круши. Изсипете останалата смес, а върху нея останалите круши и шоколад. Завършете с останалите маслени трохи.

4. Печете сладкиша на 180 градуса 50 минути. След това намалете на 170 градуса, покрийте сладкиша с алуминиево фолио и печете още 30-40 минути. Оставете сладкиша да изстине във формата 15 минути. След това го извадете и го оставете да изстине напълно върху решетка.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти