Козунак за аматьори

Великденски хляб без месене, но с въображение

0 от общо 0 гласа

Нужните ни продукти са:

350 гр. брашно
1 п. суха мая
120 гр. масло
160 гр. захар
120 мл. прясно мляко
3 яйца
2-3 п. ванилия
сол
кората от един лимон или портокал
плънка по избор

Начин на приготвяне:

В купа смесваме брашно, мая, яйца, прясно мляко, захар и щипката сол.

Разбъркваме, докато тестото стане хомогенно и допълваме ароматите с кора от лимон, портокал и ванилията.

За финал добавяме разтопеното масло и оставяме да втаса половин час.

Изсипваме половината смес в тава и слагаме плънката, която сме си избрали, добавяме останалата смес отгоре.

Печем на 190 градуса до готовност.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Още няколко идеи за великденски хляб:

Трудно ли се меси козунак?
Най-добрите техники и рецепти за козунак и агнешко
Тайните на козунака
Козунак и руло от едно тесто
Торта от козунак

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти