Коледни меденки

Докато ги печете, домът ви ще заухае на Коледа!

5 от общо 3 гласа
40 мин.
Необходими продукти

яйца - 2 бр.

захар - 1 ч.ч. 

олио - 1 ч.ч. 

мед - 1 кафена чаша 

канела - 1 ч.л.

сода бикарбонат - 1 ч.л. 

брашно - 600 гр 

Меки, сочни, топящи се в устата – такива са меденките на Mate Kitchen. Докато ги печете, домът ви ще заухае на Коледа.

Можете да ги декорирате с цветна глазура или разтопен шоколад или пък да ги слепите две по две с шипков мармалад. А можете и да оставите тази отговорна задача на децата. Няма да ви позволят да докоснете дори една меденка. Ние решихме да оставим приготвянето на меденките от край до край на две 7-годишни млади дами и един джентълмен на 10. Беше мръсно, забавно и вкусно преживяване.

Това, че масово свързваме тези вкусни сладки с Коледа, не значи, че не може да си ги приготвите по всяко друго време на годината. Тогава вместо да ги режете с формички, ги направете на топчета.

Рецептата за меденки е класическа, изключително проста и икономична. Ако обичате джинджифил, добавете от него в тестото на вкус. Внимавайте с печенето! Не забравяйте, че ако фурната е с вентилатор, това автоматично добавя 30 градуса към препоръчителната температура за печене. Ако включите на 180 градуса фурна с вентилатор, меденките реално ще се пекат на 210. При това положение със сигурност няма да станат меки, а ще изсъхнат и ще бъдат твърди медени бисквити, които да потопите в чаша топло кафе. Съобразявайте това всеки път, когато приготвяте тестени сладкиши.

Курабийките стават наистина много. За по-малко от 5 лв. ще разполагате с огромно количество. Имайки предвид колко са вкусни обаче, едва ли ще оцелеят дълго. За децата ги поднесете с чаша студено прясно мляко. Много вкусни са и със сладко от боровинки. На себе си направете капучино с богата пяна и се поглезете, без да броите калориите. Животът е по-красив с нещо сладичко в ръка.

Начин на приготвяне:

1. За да приготвите вкусните меденки, смесете в купа сухите съставки – брашно, сода, канела, захар. Това е първата стъпка от изпълнението на рецептата. Разбъркайте добре.

2. Добавете яйцата, олиото и меда и замесете тесто. След като го съберете, го прехвърлете върху набрашнен плот и довършете месенето. Тестото за меденките е със средна твърдост. То не се нуждае от втасване, така че можете да пристъпите към изрязването на сладките веднага.

3. Разточете тестото на кора с дебелина около 0,5 см и изрежете формички.

4. Наредете меденките в тава, покрита с хартия за печене, на разстояние една от друга.

5. Печете меденките в предварително загрята на 180 градуса фурна докато придобият приятен розов загар. Имайте предвид, че се изпичат бързо, за максимум 10 минути. В никакъв случай не трябва да стават кафяви, защото след това ще бъдат твърди.

6. След като изстинат, можете да декорирате меденките с глазура или да ги слепите две по две с мармалад.

Внимание: Съдържа яйца и брашно, които може да предизвикат алергични реакции.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти