Кекс с райски ябълки

Лесен за приготвяне и икономичен

4.75 от общо 4 гласа
65 мин.
Необходими продукти

брашно - 300 гр 

олио - 100 мл 

кисело мляко - 100 гр 

захар - 140 гр 

яйца - 3 бр.

бакпулвер 10 грама - 1 пакетче

райска ябълка - 2 бр.

сол - 1 щипка

Парче кадифен кекс с райски ябълки, чаша билков чай и слънчев следобед – какъв по-прекрасен начин да се насладим на даровете на есента. Ако разполагате с по-голямо количество от тези деликатни плодове, ето още една рецепта от Mate Kitchen, с която да ги оползотворите и да вземете всички ценни витамини и минерали, с които са заредени.

Освен вкусен, нашият кекс с райски ябълки е и лесен за приготвяне и икономичен. Продуктите за него ги има във всеки дом – малко кисело мляко и захар, няколко яйца и брашно, олио. По желание може да ароматизирате с ванилия или ром или да обогатите със стафиди или орехи. Ако решите да добавите стафиди, вземете от тъмните, защото са по-сладки и с характерен вкус. Няма нужда да ги киснете предварително в някакъв алкохол, защото ще се напоят достатъчно от тестото и нарязаната в него райска ябълка. Ние предпочитаме кекса по-сочен, затова и спестихме ядките. Имайте предвид, че те ще го направят една идея по-сух и ронлив. Съобразете се с вашия вкус.

Препоръчваме ви да изчакате вашия кекс с райски ябълки да изстине и тогава да го нарежете и поднесете. Така ще можете да усетите нежния вкус на плодовете. Добре е да не са омекнали, за да може парченцата да запазят целостта си по време на печенето. Плоските райски ябълки в този случай са по-подходящи.

Начин на приготвяне:

1. В купа разбийте яйцата заедно с щипка сол и захарта.

2. В отделна купа сложете едната обелена и нарязана на кубчета райска ябълка и пасирайте до гладко пюре. Прибавете го към яйчената смес и разбъркайте с миксера.

3. След това прибавете киселото мляко, олиото и бакпулвера. Разбийте добре и при непрекъснато бъркане прибавете брашното.

4. Оставете встрани тестото, обелете и нарежете на кубчета и другата райска ябълка и я прибавете към тестото. Разбъркайте добре и изсипете в правоъгълна форма покрита с хартия за печене.

5. Печете кекса на 180 градуса до златист загар и суха клечка при проверка.

Внимание: Съдържа яйца, брашно и кисело мляко, което може да предизвика алергични реакции.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти