Кейк със сушени плодове

Ароматно сладко изкушение

1 от общо 1 гласа
120 мин.
Необходими продукти

250 г кафява захар „Мусковадо“
150 г тъмни стафиди
150 г бели стафиди
350 г брашно
2 портокала
3 пакетчета чай „Ърл грей“
1 звезден анасон
3 яйца
2 с. л. мед
1/3 ч. л. сух джинджифил
1 пакетче бакпулвер

Начин на приготвяне:

Чаят се попарва в 400 мл гореща вода. 

Корите на портокалите се настъргват, а сокът от плодовете се изстисква. 

Стафидите и портокаловите кори се заливат с отварата от чай и се оставят, докато стафидите набъбнат. 

Портокаловият сок се загрява на умерен огън, докато леко се сгъсти. Добавя се медът, разбърква се и съдът се дърпа от огъня. 

Яйцата се разбиват със захарта, докато удвоят обема си. В купа се смесват брашното с джинджифила, стрития звезден анасон и бакпулвера. 

Добавят се отцедените стафиди и разбитите яйца. Забърква се тесто. 

Прехвърля се във форма за печене терин, застлана с пергаментова хартия. Пече се около 1 час и 20 минути в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор. 

Малко преди да е готов, се намазва с редукцията от портокали. Охлажда се и пак се намазва с редукция.

Прочетете още:

Орехов кекс с фурми
Кекс с тахан, сусам и мляко
Кекс с шоколадова заливка
Мраморен кекс с парченца шоколад
Бърз кекс с кисело мляко

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти