Карамелизирани мандарини

Свеж и необичаен десерт

Карамелизирани мандарини
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

След като ви дадохме рецепта за карамелизиран крем с дюли, сега е време да карамелизираме и мандарините.

Необходими продукти за 8 порции

8 мандарини, обелени
1 ч. ч. захар
200 мл вода
1 пръчка канела
2 звездни анасона или карамфилчета
1 ч. ч. замразени червени боровинки или други червени горски плодове
пълнозърнести сухари или бишкоти за сервиране

Начин на приготвяне

1. Захарта се залива с 2 с. л. вода и се слага да се стопи на среднотъмен карамел. Отстранява се от огъня и се налива внимателно останалата вода. Връща се на огъня и се разбърква, докато се стопи. Оставя се да поври 3-4 мин. заедно с канелата и анасона. Слагат се мандарините и се оставят да поврат 2-3 мин. Съдът се отстранява от огъня, махат се плодовете на анасона, охлажда се и се оставя, покрит, да постои поне 6 часа.

2. Мандарините се изваждат в тавичка върху хартия за печене и се слагат за 10 - 12 мин. в загрята фурна на 220° С, за да се зачервят.

3. Сосът от мандарините се загрява отново и се вари, докато се сгъсти добре. Слагат се боровинките и след 1-2 мин. се маха от огъня.

4. Карамелизираните мандарини се сервират в купички заедно със соса. Гарнира се с пълнозърнести сухари или бишкоти.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти