Ябълкова сандвич торта

Бърз и вкусен десерт

1 от общо 1 гласа
30 мин.
Необходими продукти

За блатовете:

225 г маргарин

225 г пудра захар

225 г брашно с набухвател

1 ч.л. бакпулвер

4 големи яйца

2 ябълки

пудра захар за поръсване

За крема:

150 мл пълномаслена течна сметана

3 с.л. яйчен лимонов крем

Начин на приготвяне:

1. За блатовете смесете в купа яйцата, пудрата захар, маргарина, брашното и бакпулвера. Разбийте сместа с помощта на миксер до получаването на пухкава и гладка смес.

2. Обелете ябълките и ги настържете на едро. Добавете ги към сместа. Разбъркайте внимателно с помощта на шпатула.

3. Намаслете дъното и стените на две форми/кръгли тави (диаметър 20 см) и поставете на дъното кръгове от хартия за печене. Разпределете сместа за блатовете по равно и печете в предварително загрята фурна на 160 градуса с вентилатор 25-30 минути. След изпичане извадете блатовете и ги поставете върху решетки докато изстинат напълно.

4. За крема разбийте течната сметана до образуването на меки върхове. Към нея добавете лимоновия крем и разбъркайте внимателно.

5. Поставете единия блат върху поднос за торта. Изсипете крема върху него и ги разстелете равномерно. Захлупете с втория блат. Поръсете тортата с тънък слой пудра захар.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти