Ябълков сладкиш „Земловка“

Хлебен пудинг с ябълки

4.5 от общо 4 гласа
Необходими продукти

400 г сирене „Котидж“
200 г захар
100 г светли стафиди
60 г краве масло (+ за намазване)
250 мл прясно мляко
8 земела (бели)
4 яйца
1 ч. л. канела
1 ванилия
за ябълките:
4 сладко-кисели ябълки
4 с. л. мед
1 ч. л. канела
1/4 ч. л. кардамон
1 щипка индийско орехче
за соса:
300 мл прясно мляко
80 г захар
3 жълтъка
1 с. л. брашно
1 ванилия

Начин на приготвяне:

Сиренето „Котидж“ се смесва със 150 г захар, стафидите и ванилията. 

Млякото, останалата захар, яйцата и канелата се разбиват. 

Маслото се разтопява. Хлябът се разполовява хоризонтално. 

Три от ябълките се обелват и се настъргват. Смесват се с меда, канелата, кардамона и индийското орехче. 

Всяко парче хляб се потапя в сместа с мляко и яйца, и се оставя да се напои. Половината хляб се подрежда в тава, полива се с половината от маслото, следват пласт ябълки и пласт котидж сирене. 

Завършва се с напоен хляб, останалото масло и ябълката, нарязана на тънки филийки. Ябълката се маже с масло. 

Сладкишът се пече около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. 

Млякото и захарта за соса се загряват, а жълтъците се разбиват с брашното и ванилията. 

Малко по малко млякото се налива към жълтъците, сместа се загрява на слаб огън, докато се сгъсти. 

Сладкишът се нарязва и се поднася със соса.

Прочетете още:

Френски лимонов сладкиш

Словашки сладкиш с извара

Шоколадов сладкиш с ягоди

Да си направим сладкиш за чай

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти