Хлебен пудинг с боровинки

Лесна рецепта за домашен десерт

5 от общо 1 гласа
75 мин.
Необходими продукти

750 мл прясно мляко
500 г сладък хляб бриош (или стар козунак)
400 г боровинки
300 г крем сирене
170 г захар
100 г краве масло
50 мл вино „Марсала“
6 яйца
2 с. л. брашно
1 ванилия
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват със захарта и брашното, към тях се прибавят ванилията, марсалата и млякото и се разбърква добре. 

Хлябът се реже на филийки. Маслото се разтопява, с част от него се маже тава за печене, а останалото се налива към млечната смес. 

Подрежда се половината от хляба, слагат се крем сиренето, поръсват се боровинките, следва останалата част от хляба. 

Сладкишът се залива с млечната смес и се оставя 30 минути, да поеме хубаво течността. 

Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 35 минути. Охлажда се и се сервира с пудра захар.

Прочетете още:

Масленките на милионера

Лимонени сладки в 3 стъпки

Бързи сладки с бадеми

Шоколадови мъфини с аромат на кафе, ванилия и канела

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти