Гранита от кафе с рикота и пържени сладки

Изискан десерт

5 от общо 1 гласа
90 мин.
Необходими продукти

За гранитата:

500 мл кафе еспресо

100 г захар

50 мл вода

 

За крема:

125 г рикота

35 г захар

1/2 ч.л. ванилов екстракт

 

За  сладките:

250 г брашно тип 00

25 г меко масло

25 г захар

2 яйца

1 1/2 ч.л. грапа

пудра захар за поръсване

1 литър олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. За гранитата добавете захарта към топлото кафе и разбъркайте, докато тя се разтвори. Добавете водата и изсипете сместа в машина за сладолед. Ако не разполагате с машина за сладолед, изсипете сместа в тавичка и я поставете във фризера. На всеки 30 минути, в продължение на 2 часа, вадете тавичката и разрохквайте сместа.

2. За крема разбийте яйцата с рикотата, захарта и ванилията до креомообразна смес. Пресипете в пош за еднократна употреба и охладете.

3. За сладките разбийте яйцата със захарта. Добавете грапата и разбъркайте. Добавете брашното и омесете. Добавете маслото и продължете да месите, докато то се поеме. След това извадете тестото върху набрашнен плот и месете с натиск в продължение на 5 минути до получаването на гладко и еластично тесто.. Увийте тестото във фолио и поставете в хладилник за 30-60 минути. След това го разточете на правоъгълен лист, с дебелина 5 мм. С помощта на назъбено ножче нарежете тестото на правоъгълници с размери 15х6-8 см.

4. Загрейте олиото в дълбок съд до 180 градуса. Пържете сладките по 3 минути от всяка страна. Докато са топли, поръсете обилно с пудра захар.

5. В купичка сипете гранита от кафе. Върху нея шприцовайте крем с рикота. Най-отгоре поставете пържена сладка.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти