Домашен плодов десерт

Парфе с праскови

3.4 от общо 5 гласа
60 мин.
Необходими продукти

1 кг праскови
6 яйца
1 консерва подсладено кондензирано мляко
4 ч. л. желатин
пресни плодове за украса (боровинки, касис,
къпини и др.)

Начин на приготвяне:

Прасковите се разполовяват, една-две от тях се обелват и се нарязват на кубчета, а останалите се пасират и се прецеждат. 

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбъркват в касерола с кондензираното мляко и пюрето от праскови. Готвят се на тих огън, докато сместа леко се сгъсти. 

Желатинът се накисва в 50 мл студена вода. След като набъбне, се разтопява на водна баня. Налива се към сместа с жълтъци. Охлажда се леко. 

Белтъците се разбиват на сняг и се разбъркват внимателно в сместа. Прибавят се и нарязаните праскови. 

Сместа се изсипва във форма с дупка в средата. Прибира се в хладилник поне за 4 часа, за да стегне. 

Сервира се с пресните плодове.

Още вкусни хрупкави предложения:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти