Десерт, за който не са ви нужни специални умения

Ябълкова палачинка

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

2 зелени ябълки
250 мл прясно мляко
140 г кафява захар „Мусковадо“
100 г краве масло
80 г пълнозърнесто брашно
50 г чаени бисквити
4 яйца
1 ванилия
1/2 ч. л. канела
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Ябълките се почистват и се режат на тънки лодки. Пържат се до златисто в половината от маслото, заедно с половината от захарта в тиган с термоустойчива дръжка. 

Поръсват се с канелата, разбъркват се и се дърпат от огъня. 

Яйцата се разбиват. Прибавят се останалата захар, млякото, ванилията, останалото масло, предварително разтопено, брашното, като непрекъснато се разбива. 

Бисквитите се натрошават на едри парчета върху ябълките в тигана и се заливат със сместа. 

Пекат се около 20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. 

Палачинката се поднася, поръсена с пудра захар.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

И още вкусни предложения:

Сладки палачинки в изненадваща форма
Шоколадови палачинки за закуска
Разберете в какво се крие чарът на палачинките
Сладко суши от палачинки
Как да си направим палачинки с шоколадов пълнеж
Дантелени палачинки
Палачинкова торта

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти