200 мл кокосово мляко
200 мл бадемово мляко
50 мл кленов сироп
150 г чиа
10 г бурбонска ванилова захар
за пюрето с манго:
3 бр. манго (добре узряло)
50 мл кленов сироп
за гарниране:
50 г замразени малини
Начин на приготвяне:
Кокосовото мляко, бадемовото мляко, чиата, ваниловата захар и кленовият сироп се разбъркват в купа. Покриват се с прозрачно фолио и се оставят в хладилник за 2–3 часа, докато чиата набъбне и сместа се сгъсти.
Мангото се почиства от костилката и кората, реже се на кубчета, 1/3 от тях се заделят, а останалите се пюрират.
Пюрето се смесва с кубчетата манго, подслажда се с кленов сироп.
В чаши за сервиране се слага пудинг от чиа, а върху него пюрето от манго. Декорира с нарязаните малини.
Още рецепти:
Двуцветен крем
Златно портокалово суфле
Крем карамел
Екзотичен крем с джинджифил