Бърз ябълков щрудел

Скоростен вариант с кори за баница

0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

кори за баница - 1 пакет

ябълки - 1 кг

галета - 1/2 ч.ч.

масло - 1 пакет

канела - 1 ч.л.

орехи счукани - 1/2 ч.ч.

захар - 4 с.л.

Случва ли ви се често да забравите за ябълките в панера и те да увехнат? Това, че са сбръчкани, не значи, че не са вкусни. Вместо да ги изхвърляте, си спретнете един бърз щрудел с тях по рецепта на Mate Kitchen.

Той ще се хареса на всички, които обичат вкуса на този зимен десерт, но нямат време да си го приготвят по традиционния начин, с домашно омесено тесто.

Направен с кори за баница, той става хрупкав и не твърде сладък, тъй като количеството на захарта е сведено до само 4 супени лъжици. Компенсира се до известна степен от пудрата захар при поднасянето, но все пак подберете по-сладък сорт ябълки, съветват кулинарите от Mate Kitchen. Ако пък обичате щрудела сладък, просто добавете още захар в плънката.

Едно от важните изисквания към щрудела, особено когато приготвяте бързия вариант, с готови кори, е да не бъде глетав. Това се постига, като добавите галета към ябълките и не прекалявате с количеството на плънката.

Ако обичате да експериментирате в кухнята, можете да си направите комбиниран пълнеж от тиква и ябълка. Дюлите също ще придадат приятен зимен вкус и аромат. Пуснете въображението си на воля!

Начин на приготвяне:

1. Обелете ябълките, почистете ги от семките и ги настържете. Изстискайте ги добре от сока и ги сложете в купа.

2. Поръсете ги със захарта, канелата, галетата и счуканите орехи. Разбъркайте добре.

3. Разтопете маслото.

4. Вземете една кора за баница, намажете я с масло и сложете върху нея друга. Втората също намажете с масло. В единия край на кората сложете от ябълковата плънка, прехлупете краищата и навийте на руло. Процедирайте по същия начин с останалите кори.

5. Наредете щруделчетата в намазнена тава. Намажете го с масло отгоре и ги печете в предварително загрята на 180 градуса фурна докато придобият златист загар.

6. Преди да ги поднесете ги поръсете обилно с пудра захар.

Внимание: Съдържа орехи, кори за баница и масло, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти