Бонбони за дългите дни на пост

Нещо сладко, което не нарушава правилата

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

80 г светъл сусамов тахан
30 фурми (без костилки)
сусам за поръсване
за шоколадовата глазура:
180 г кокосово масло (студено пресовано)
50 г какаово масло
50 г какао
30 г пудра захар
1 щипка сол
1 ванилия

Начин на приготвяне:

Сусамовият тахан се разбърква и се слага във фризер, за да стегне. Фурмите се пълнят със сусамовия тахан и се прибират във фризер.

Кокосовото и какаовото масло се смесват в купа на водна баня.

Когато се разтопят, като не бива да се загряват много, се добавят захарта, какаото, ванилията и солта.

Разбърква се добре и сместа се охлажда, трябва да е с гъстотата на боза.

Фурмите се изваждат от фризера и се потапят в глазурата.
Подреждат се върху силиконов килим, поръсват се със запечен на сух тиган сусам и отново се прибират в хладилник, за да стегнат.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Кекс с тахан, сусам и мляко

Двойношоколадов кекс с цял портокал

Бърз кекс с кисело мляко

Ароматен кекс с индийско орехче

Шоколадов кекс с банани

Бисквити от кекс

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти