Бисквити с райски ябълки и стафиди

Сладки, ароматни и с хрупкави ръбчета

5 от общо 1 гласа
75 мин.
Необходими продукти

райска ябълка - 4 бр.

орехи - 100 гр

захар - 150 гр

масло - 200 гр

олио - 200 мл

кисело мляко - 250 гр

захар - 150 гр

стафиди - 80 гр

бакпулвер 10 грама - 1 пакетче

ванилов екстракт - 1 ч.л.

брашно - 900 гр

В тази рецепта на Mate Kitchen за бисквити тестото ухае на масло и ванилия, плънката е нежна и приятно накиселяваща от стафидите. Ако сладостта не ви стига, може накрая да ги поръсите с пудра захар.

Райските ябълки – тези слънчеви плодове, които красят като коледни играчки дърветата в района на Сандански, Петрич и Мелник, като че ли нямат толкова много почитатели у нас. Една от причините е, че може би не знаем как да ги консумираме правилно, разказват от Mate Kitchen.

Два са популярните сортове, които се предлагат в търговската мрежа у нас, а за тази рецепта са използвани т.нар. плоски. Тяхното предимство е, че не се налага да чакаме да омекнат, за да ги консумираме. Освен за сладкиши, са великолепна компания на по чаша вино със сирене и плодове. Може да ги наредите в плато до грозде, смокини и круши, както и да ги добавите и в салата, препоръчват кулинарите на Mate Kitchen. Но и само така да ги хапнете, тялото ви само ще ви благодари, защото тези плодове са бедни на калории и в същото време богати на витамини.

От вас зависи да прецените колко големи да са вашите бисквити с райска ябълка и стафиди. Ако са по-едри, ще ги приготвите много бързо и една ще се брои в общи линии за една порция. Ако предпочитате една бисквита да е максимум две хапки, ще трябва да се въоръжите с търпение и сръчност, за да ги направите. Усилието във всички случаи си струва. След като изстинат, можете да си сложите няколко в красива чинийка, да си направите ароматен чай и да си подарите миг сладка почивка.

Начин на приготвяне:

1. Обелете и настържете райските ябълки, към тях прибавете стафидите и орехите. Разбъркайте добре и оставете настрани.

2. В друга купа сипете олиото, разтопеното масло, ваниловия екстракт, бакпулвера, захарта и киселото мляко. Разбъркайте много добре.

3. Към сместа прибавете брашното на порции и при непрекъсно бъркане, докато се получи меко тесто.

4. Извадете тестото от купата на работния плот, премесете веднъж и го разделете на малки топки с помощта на лъжица за сладолед.

5. Оформете топчетата и ги разточете на малки кръгли кори. Напълнете ги с плънка, прехлупете на полумесец и прищипете краищата с помощта на вилица.

6. Подредете бисквитите в тава, покрита с хартия за печене. Изпечете ги на 180 градуса до златист загар. След като са готови, по желание може да ги поръсите с пудра захар.

Внимание: Съдържа орехи, брашно, кисело мляко и масло, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти