Бисквитена торта с тиква и шоколад

Любим домашен десерт

3.5 от общо 4 гласа
60 мин.
Необходими продукти

2 пакета обикновени бисквити (общо 400 г)
800 г тиква (сорт „Цигулка“)
500 г сирене „Маскарпоне“
300 г течен шоколад
200 г захар
250 мл животинска сметана
200 мл студено еспресо
50 мл бренди
1 ч. л. канела
1 ванилия
карамелени орехи за поръсване

Начин на приготвяне:

Тиквата се почиства и се реже на кубчета. Слага се в тава и се поръсва с 50 г от захарта. Пече се около 40 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. 

Охлажда се и се пюрира. Сметаната се разбива добре с останалата захар. 

Маскарпонето се разбърква леко и се смесва с разбитата сметана и с ванилията. Кафето се разбърква с брендито и канелата. 

В тава се редят потопени в сместа с кафе бисквити, сметанов крем, шоколад и пюре от тиква.Тортата се реди по този начин, докато свършат продуктите. Завършва се с крем от сметана и маскарпоне. 

Оставя за 6 часа в хладилник. Поднася се с накълцани карамелени орехи.

Още рецепти за торта:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти