Бисквитена торта с цитрусов крем и карамелен сос

Свежо плодово изкушение

0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

2 пакета обикновени бисквити

800 мл прясно мляко

220 г захар

5 жълтъка

5 с.л. царевично нишесте

50 мл портокалов ликьор

2–3 портокала

200 г крем сирене

300 мл течна животинска сметана (35%, студена)

1 пакетче ванилова захар

За карамеления сос:

120 г захар

1 портокал

170 мл течна животинска сметана (35%)

30 г краве масло

Начин на приготвяне:

1. За ваниловия крем в касерола налейте 700 мл от млякото със 180 г от захарта.

2. Смесете жълтъците с ваниловата захар, нишестето и останалото мляко.

3. Когато млякото кипне, разбъркайте с нишестето и гответе на котлона 2–3 минути или докато се сгъсти.

4. Махнете от котлона, добавете ликьора и охладете добре, като покриете с фолио.

5. Разбийте с миксер охладения крем, добавете настърганата кора от портокал, крем сиренето и отново разбийте. Разбийте сметаната с останалата захар и разбъркайте с крема с помощта на шпатула.

6. Подредете тортата като редувате пластове напоени в портокалов сок бисквити и крем, завършва се с крем. Приберете в хладилник за 6 часа.

7. През това време загрейте в съд захарта, когато стане със светлокарамелен цвят, прибавете сока от 1 портокал, оставете на котлона да се разтвори, налейте сметаната и гответе докато се сгъсти. Махнете от котлона и добавете маслото. Охладете.

8. Сервирайте тортата полята с карамелен сос.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти