Създадено за Аграна ЗАХИРА

Сироп от бъз със захар „Захира“

Лесна и бърза рецепта за сладко разхлаждане

1 от общо 1 гласа
Необходими продукти

цвят от бъз (40 цвята) - 300 гр

захар Захира - 2 кг

лимони - 2 бр.

лайм - 2 бр.

вода - 2 л

Студен сироп от бъз, разреден с газирана или обикновена вода и поднесен с парченца лимон – как да не го обожаваш! Любим ни е през лятото, защото ни разхлажда, но с удоволствие си го пием и през зимата. В студените месеци ни носи усещане за слънце, радост и красиви моменти, наситени с естествените аромати на природата.

Освежаващият сироп от бъз стана особено популярен през последните години в заведенията, но това всъщност е стара домашна рецепта, с която оползотворяваме даровете на пролетта, а именно уханните цветове на бъза. Приготвя се изключително лесно и без усилия, обясняват от Mate Kitchen.Трябва само да си наберете добре разцъфнали цветове – без потъмнявания, без сухи участъци, без листни въшки.

Останалото е лесно, както се вижда от инструкциите на рецептата. Слагате лимони и захар, наливате вода и изчаквате 24 часа, преди да си налеете чашка от това вълшебство с нежен цвят. Имайте предвид, че сиропът, получен по този начин, се разрежда в съотношение 1:6 или повече, зависи колко сладък го предпочитате.

Може би ще се изненадате, че не виждате лимонена киселина (или лимонтозу) в списъка с продукти за сиропа от бъз на Mate Kitchen. За направата му кулинарите от Mate Kitchen използват захар „Захира“ за сироп, а тя има едно голямо предимство. В нея фината гранулирана захар без ГМО се смесва с лимонена киселина в оптимално съотношение, без консерванти и без никакви оцветители и овкусители. По този начин приготвянето на домашни сиропи е дори още по-лесно.

Опитайте! Ще останете доволни!

Сиропа от бъз можете да консумирате пресен или да приберете на тъмно и студено в мазето за зимата. Няма нужда да го стерилизирате, лимонената киселина в захарта за сироп „Захира“ ще си свърши работата и ще го запази. Само напълнете бутилките догоре и ги стегнете добре.

Начин на приготвяне:

1. Сложете почистения цвят от бъз в тенджера и върху него изсипете захар „Захира“. Налейте 2 л хладка вода и нарязаните лимони и лайм.

2. Разбъркайте много добре и отгоре поставете чиния. Натиснете хубаво цвета от бъз, така че всичко да бъде под водата.

3. Затворете с капак и приберете в хладилника за 24 часа. През няколко часа разбърквайте добре и връщайте в хладилника. След като времето изтече, прецедете през гевгир, покрит с марля, и налейте в бутилки.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти