1 ръжен хляб
600 г печени телешки гърди
150 г сирене „Ементал“
краве масло за намазване
за зелето:
600 г кисело зеле
3 с. л. олио
1 дафинов лист
1 щипка ким
за соса:
200 г майонеза
50 г кетчуп
5–6 стръка див лук
1 –2 кисели краставички
1 скилидка чесън
1–2 с. л. сок от лайм
1/2 с. л. медена горчица
1/4 ч. л. пушен червен пипер
5–6 капки лют сос
Начин на приготвяне:
Киселото зеле се нарязва на тънки ивици. Олиото се загрява много добре.
Щом започне да пуши, се пуска зелето и се сотира заедно с дафиновия лист и кима. Охлажда се.
Чесънът за соса се стрива на паста, киселите краставички и дивият лук се режат на много ситно. Смесват се в купа.
Прибавят се сокът от лайм, кетчупът, горчицата, майонезата, лютият сос и пиперът.
Хлябът се реже на филии. Една филия се маже със соса. После се слага от зелето, отгоре месо и накрая ементал, нарязан натънко.
Похлупва се с друга филия, намазана със сос.
Сандвичът се запича от всяка страна в тиган, намазан с масло.
Сервира се с пържени картофи или чипс.
Прочетете още:
- Съвети за пазаруване на риба
- Как да почистим и сготвим шаран
- Няколко рецепти с речни риби
- Никулденски рибник
- Шаран с подлучен гъбен сос
- Най-добрата риба за зимата