Персийски билков омлет

Красив и ароматен

2.33 от общо 3 гласа
30 мин.
Необходими продукти

8 яйца
2 връзки магданоз
2 връзки копър
1 връзка кориандър
1/2 връзка див лук
50 г орехи
10 г бакпулвер
2 с. л. брашно
1 ч. л. подправка „Раз ел ханут“
1/2 ч. л. сух чесън
сол и черен пипер на вкус
краве масло за намазване

Начин на приготвяне:

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват в блендер, заедно с магданоза, копъра, дивия лук, кориандъра и сухия чесън. Овкусяват се със сол, черен пипер и подправката „Раз ел ханут“. 

Добавят се бакпулверът и брашното, и се разбърква. Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол и внимателно се разбъркват с жълтъците. 

Прибавят се и счуканите орехи. Готовата смес се разпределя в силиконови форми за мъфини, намазани с масло. 

Пече се 15 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор. Охлажда се и се поднася. 

Прочетете още:

Яйца в картофени гнезда
Омлет – яйца и въображение
Апетитен омлет
Мини омлетчета за закуска
Омлет със сьомга
Здравословен омлет

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти