Мегз представя любимата рецепта от детството си

Вкусотия, която всеки може да приготви

3.67 от общо 3 гласа
20 мин.
Необходими продукти

200 г сирене
150 г кашкавал
50 г масло
150 мл доматено пюре
150 г чери домати
200 г кренвирши
1-2 яйца
сол и черен пипер 

Първият гост в специалния VIP сезон на кулинарната уеб поредица „Хапка“ е дизайнерката Миглена Каканашева – MEGZ.

Тя представя любимата си рецепта за гювече.

„Това е ястието, с което съм израснала като дете“, с усмивка споделя тя.

Всеки вторник в новите епизоди на шоуто популярните личности на България ще слагат престилките, за да разкрият любимите си кулинарни изкушения, да разкажат защо те са специални за тях и не на последно място – как се приготвят стъпка по стъпка.

Сиренето и кашкавала се нарязват на кубчета. Доматите и кренвиршите на колелца.

Съдът за гювеч се намазва с масло. Нарязаните продукти и доматеното пюре се разпределят равномерно.

За финал се чуква една яйце. След 10-15 мин на 180 градуса вечерята е готово.

Прочетете още:

Хански гювеч
Гръцки гювеч
Постен гювеч
История и мистика на гювеча

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти