Лаврак с чесън на тиган

Рибен аламинут

5 от общо 1 гласа
30 мин.
Необходими продукти

1 голям лаврак (1 кг +)
100 мл животинска сметана
100 г царевично брашно
60 г каперси
50 мл зехтин
2 скилидки чесън
2 с. л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Рибата се филетира, кожата също се отстранява. Внимателно с пинсета се почиства от костиците. Филетата се режат на по-малки парчета. 

Овкусяват се със сол и черен пипер и се овалват в царевично брашно. Пържат се в загрят зехтин, на два пъти, от двете страни за кратко. 

Добавят се обелените и леко смачкани скилидки чесън, каперсите и лимоновият сок. 

След около минута се налива сметаната. Готви се кратко и се дърпа от котлона. 

По желание се поръсва с копър.

Шаран с подлучен гъбен сос

Най-добрата риба за зимата

Яжте риба – редовно и отговорно

Съвети за пазаруване на риба

Как се пържи дребна риба

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент