Създадено за Leki

Кренвирши със зеленчуци на барбекю

Бързо, лесно и с летен вкус

2.88 от общо 16 гласа
40 мин.
Необходими продукти

кренвирши Leki - 4 бр

патладжан - 1 бр

тиквички - 1 бр

чушки - 2 бр

гъби - 6-7 бр

зехтин - 30 мл

сол на вкус

черен пипер (на вкус)

Харесваме аромата на топли кренвирши, няма значение дали ще са печени или просто потопени във вряща вода, когато са поднесени със зеленчуци, препечен хляб и може би майонеза. Последното не е задължително, макар че в комбинация с топли кренвирши и варени картофи комбинацията с майонеза се налага от само себе си. Но това е прекалено зимно, а ние искаме ястие, което да е лесно и да носи много лятно настроение.

Кренвирши Leki, запечени на скара, и разнообразие от зеленчуци, минали през огъня – идеално. Най-простите неща често са най-вкусни и ни носят най-много настроение. А дори самата мисъл за барбекю предизвиква усмивка и радост. Именно около него са най-веселите споделени моменти.

Да направите зеленчуци на барбекю е лесно. Но ако искате да получите по-богат вкус от тях, ще ви издадем една наша малка любима тайна. Смеете всички изпечени зеленчуци в купа, няма да сгрешите ако към тях добавите и лук. След като се задушат, добавете накълцан чесън на вкус, повечко копър, изцедете лимонов сок и капнете малко зехтин. Разбъркайте много добре, изчакайте няколко минути да се овкусят и ги поднесете. Ще имате не просто кренвирши Leki със зеленчуци на барбекю, а великолепно ястие с чудесен летен вкус, което можете да си направите както вкъщи, така и на пикник или на къмпинг.

Добър апетит!

Начин на приготвяне:

1. Измийте патладжана и го нарежете на колелца. Посолете ги и ги оставете за 5-10 минути да си пуснат горчилката.

2. През това време нарежете тиквичката на колелца, чушките - на ивици, а гъбите обелете и отстранете пънчетата.

3. Изплакнете патладжана с вода и след това подправете всички зеленчуци със зехтин, черен пипер и сол. Изпечете ги на барбекю или грил тиган до готовност. След това ги сложете в съд с капак, за да се задушат.

4. Обелете кренвиршите Leki и ги разрежете по дължина и след това на няколко места напречно. Изпечете ги до готовност и ги поднесете със зеленчуците.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти