300 г филе от треска (добре почистено от костите)
200 г замразен грах (отпуснат на стайна температура)
1 връзка пресен копър
3 филийки хляб
2 с. л. зехтин
1 с. л. дижонска горчица
сол и черен пипер на вкус
за соса:
1 с. л. заквасена сметана
1 с. л. настърган хрян
1 с. л. кисело мляко
1 с. л. майонеза
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Рибата се нарязва на кубчета и се смила заедно с граха, наситнения копър и горчицата.
Овкусява се със сол и черен пипер и се прибира в хладилник за 10 минути. От получената смес се оформят кюфтета.
Овалват се в смлени филийки хляб. Пържат се в зехтина, до златисто.
Хрянът се разбърква със сметаната, майонезата, киселото мляко и сол на вкус. Кюфтетата се сервират със соса.
Други рецепти:
Кюфтенца на грил в лимонови листа