Картофена супа с бира и леща

Постна и засищаща

1.43 от общо 7 гласа
40 мин.
Необходими продукти

150 г черна леща
900 мл зеленчуков бульон
500 мл светла бира
80 мл зехтин
4 картофа
4 скилидки чесън
2 стръка праз (бялата част)
1/2 глава резене
4 стръка мащерка
2 стръка пресен лук
1/2 ч. л. пушен червен пипер
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Лещата се вари във вода с клонките мащерка, докато омекне, след това се отцежда и се охлажда. 

Картофите се белят и се режат на кубчета. Резенето, празът и чесънът се накълцват и се запържват в загрят зехтин. 

Наливат се бирата и бульонът, окусява се със сол и черен пипер. Добавят се картофите и се вари, докато зеленчуците омекнат. 

Супата се пасира и се овкусява с пушен пипер. 

Всяка порция се гарнира с отцедена леща и наситнен пресен лук.

Други рецепти:

Корейска студена супа с краставици
Свежа пролетна идея - студена супа със спанак
Крем супа от тиквички
Рецепта за таратор, която вероятно не знаете
Витаминозна супа с карфиол

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти