Как се прави: Хрупкав бекон

За основно ястие или коктейл

2.54 от общо 13 гласа
25 мин.
Необходими продукти

12 ленти суров бекон

1 шот еспресо

1 с.л. кленов сироп

2 с.л. кафява захар

15 мл бърбън

Начин на приготвяне:

В купичка смесете кафето, кленовия сироп, захарта и бърбъна. Разбъркайте с помощта на четчица.

Подредете лентите бекон върху решетка, поставена в тавичка. Намажете ги с глазурата от двете страни.

Печете бекона в предварително загряа фурна на 160 градуса 15-20 минути, като на всеки 5 минути го мажете с глазура.

След като печения карамелизиран бекон изстине, той ще се втвърди. Използвайте за гарниране на коктейли или за подсилване на вкуса в различни рецепти.

Други рецепти:

Разядка с патладжани
Разядка с кестени и спанак
Разядка с чесън
Касапско мезе

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти