12 ленти суров бекон
1 шот еспресо
1 с.л. кленов сироп
2 с.л. кафява захар
15 мл бърбън
Начин на приготвяне:
В купичка смесете кафето, кленовия сироп, захарта и бърбъна. Разбъркайте с помощта на четчица.
Подредете лентите бекон върху решетка, поставена в тавичка. Намажете ги с глазурата от двете страни.
Печете бекона в предварително загряа фурна на 160 градуса 15-20 минути, като на всеки 5 минути го мажете с глазура.
След като печения карамелизиран бекон изстине, той ще се втвърди. Използвайте за гарниране на коктейли или за подсилване на вкуса в различни рецепти.
Други рецепти:
Разядка с патладжани
Разядка с кестени и спанак
Разядка с чесън
Касапско мезе