8 филии ръжен хляб
5 стръка праз
500 г печурки
1 скилидка чесън
2 стръка мащерка
80 мл зехтин
1/2 ч. л. лют червен пипер
сол и черен пипер на вкус
Отново е време за пост и се налага да бъдем по-изобретателни в кухнята. Вижте как с тази лесна рецепта, в която няма да усетите липса на месо.
Празът се почиства, нарязва се на ситно и се пържи в половината от зехтина. Посолява се.
Когато омекне, се поръсва с червен пипер и се дърпа от котлона.
Печурките се обелват, почистват се от пънчетата, нарязват се на ситно и се запържват заедно с накълцания чесън в друг съд с останалият зехтин.
Ароматизират се с листенца мащерка, овкусяват се със сол и черен пипер.
Филиите се препичат на грил тиган от двете страни, докато станат хрупкави.
Върху всяка филийка се слага от гъбите и от праза.
Други рецепти:
Фокача сандвич
Сандвич с домати, тиквички и сирене
Сандвич с авокадо
Сандвич за 15 минути
Зеленчуков сандвич