Хрупкави филийки с гъби

Вкусно постно предложение

1 от общо 3 гласа
30 мин.
Необходими продукти

8 филии ръжен хляб
5 стръка праз
500 г печурки
1 скилидка чесън
2 стръка мащерка
80 мл зехтин
1/2 ч. л. лют червен пипер
сол и черен пипер на вкус 

Отново е време за пост и се налага да бъдем по-изобретателни в кухнята. Вижте как с тази лесна рецепта, в която няма да усетите липса на месо.

Празът се почиства, нарязва се на ситно и се пържи в половината от зехтина. Посолява се. 

Когато омекне, се поръсва с червен пипер и се дърпа от котлона. 

Печурките се обелват, почистват се от пънчетата, нарязват се на ситно и се запържват заедно с накълцания чесън в друг съд с останалият зехтин. 

Ароматизират се с листенца мащерка, овкусяват се със сол и черен пипер. 

Филиите се препичат на грил тиган от двете страни, докато станат хрупкави. 

Върху всяка филийка се слага от гъбите и от праза. 

Други рецепти:

Фокача сандвич
Сандвич с домати, тиквички и сирене
Сандвич с авокадо
Сандвич за 15 минути
Зеленчуков сандвич

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти