Бързи италинаски кюфтенца с моцарела

Бързи италинаски кюфтенца с моцарела

Бързи италинаски кюфтенца с моцарела
Снимка: netinfo
1 от общо 2 гласа

Тези италиански кюфтенца се приготвят много бързо и са изключително вкусни. Можете да ги направите и вегетариански, като замените каймата със сварени картофи. В този случай не ги пържете, а ги изпечете на фурна.

Необходими продукти за 4 порции:

500 г телешка кайма
1 ч. л. босилек 
2 с. л. нарязан магданоз
2 с. л. нарязани черни маслини
1 глава червен лук, нарязана на ситно
1 скилидка чесън, нарязана на ситно
1 яйце
1 топка моцарела
2 с. л. брашно
сол на вкус
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Каймата се обърква много добре с босилека, магданоза, лука, маслините, чесъна и яйцето. Подправя се със сол и черен пипер на вкус.

Оформят се 8 топки, в средата на които се слага по парченце моцарела. Сплескват се и се овалват леко в брашно.

Изпичат се от двете страни в тиган, леко намазан с мазнина, или се изпържват в 5 с.л. олио.

Поднасят се със сезонна салата.

Идея: За по-традиционен вкус можете да замените босилека с чубрица.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Кюфтета на грил

Кюфтета от фиде

Кюфтенца на грил в лимонови листа

Картофени кюфтета

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти