Брускети с кайма

Брускети с кайма

ж
Снимка: Аз ям!
1 от общо 5 гласа
Необходими продукти

200 гр. кайма Аз ям!

1 франзела

1 бр. домат

50 гр. доматена паста

1/2 глава лук

150 гр. кашкавал/пармезан

пресен босилек

Французите имат ордьовър, италианците – антипасти, ние – мезета, а испанците си имат тапас. Те са подходящи за всяка част от деня и разновидностите им могат да бъдат десетки.

Освен че са много вкусни, тапас са и социално събитие. Всъщност, испанците ядат тапас, когато се събират с приятели на по чаша вино или бира, а хапването им има ритуал и той се състои в това, че ги консумираш на на крак до бара, а много често сменяш и заведението в търсене на перфектната хапка. Хубавото при тях е, че не предполагат и капка претенция, а с вкусовете можеш да импровизираш, колкото си искаш. Разбира се, макар характерни за испанската кухня, тапас комбинират в себе си кулинарния опит на много други култури.

Bruschetta пък е италианска дума, но и те като тапасите лежат на основния принцип – похапване на крак с хубава напитка и шумна компания. Казват, че и двете са измислени, за да върви разговора на масата. Човек похапва малки ордьоври, като вниманието му не е изцяло погълнато от чинията пред него.

Опитай нашата рецепта за брускети с кайма Аз ям! и ще се изненадаш до колко късно може да продължи непретенциозната вечеря с приятели. 

Каймата, лукът доматената паста се смесват в тиган и се запържват за кратко. Махат се от котлона и към сместа се добавя нарязаният на ситно и предварително обелен домат.

С получената смес се намазват филийките франзела и се поръсва с кашкавал или пармезан по избор. Пече се на предварително загрята фурна на 170 градуса с вентилатор около 10-12 мин.

Готовите брускети се сервират с босилек и няколко капки зехтин.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти